Sirdal Skimaraton 2012

Den 10.mars gikk Sirdal Skimaraton for første gang. Hele 550 påmeldte første året og lengdene var både hel og halvmaraton. Start og mål på samme slette i Ådneram. Løypeprofil er relativt lett sammenlignet med andre kjente skimaraton i Norge så vi hadde en god andel nybegynnere i rennet. Fellesstarten gikk kl 10:30 og litt fukt i luften. Utover dagen ble det mer regn og vind så rennet ble en tøff tur for noen. Smøring var enkel, rødt klister eller rubb, og høydeforskjell mellom topp og bunnpunkt er under lille 200 meter.

Se mange flere bilder fra rennet på dette Picasa-album og dette Flickr-album. En film av hele fellesstarten er på Youtube.

Se noen artikler om rennet hos Aftenbladet: smørekurset, info om rennet og selve renndagen. Smørekurset var også på denne  TV-Vest reportage.

Sirdal Skimaraton og «Marathonhjelpen» (C):

Turrennets aktiviteter startet egentlig for lenge siden. I november 2011 ble det arrangert et foredrag om «trening frem til skimaraton». Slike foredrag må naturligvis holdes tidlig, før vintersesongen starter.

Senere på høsten 2011 og tidlig vinter ble det arrangert ukentlige fellestreninger for en pilotgruppe. Det var løpetrening og noe styrketrening. Ledet av Mert Akin.

November 2011: Gratis foredrag om trening frem til skimaraton

Når snøen kom i Sirdal ble det arrangert flere kurs i skiteknikk, på engelsk og norsk. Her et bilde fra den ene kursdagen. Det var begrenset kapasitet på disse skikursene og foredragene men ikke smørekurset.

Januar 2012: Gratis kurs i skiteknikk

Utenom skiteknikk så ble det arrangert smørekurs. Både grunnleggende og smørekurs spesielt for skimaraton. TV-Vest og Aftenbladet kom på besøk.

Februar 2012: Gratis smørekurs for skimaraton

Alle disse ekstraaktiviteter var gratis. Det være kurs i skiteknikk, smørekursene og foredrag om trening frem til skimaraton. Alt sammen inngår i konseptet fra 2010 «MaratonHjelpen – Den beste hjelpen frem til ditt beste turrenn – Gå ditt beste turrenn». Se opp for etterligninger på dette…

Sirdal Skimaraton vil alltid være innovative, banebrytende, finne på nye ting og levere ekstraservice. For tross alt, det er deltakernes opplevelse som er viktigst.

Legg igjen en kommentar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s