«Maraton-Hjelpen» for skimaraton

All hjelp fra A til Å for å klare ditt første skimaraton?

Velkommen til programmet «Maraton-Hjelpen». Hjelp med alt fra valg av ski og utstyr, til hvordan trene, treningsprogram, skiteknikk, smøring, kursing, fellestrening, taktikk og så selve skimaratonet. Selv om du aldri før har gått langrenn. På årets nyhet Sirdal Skimaraton (10.mars 2012) er det en del deltakere som får en grundig hjelp med sine forberedelser så «Maraton-Hjelpen» er en del av Sirdal Skimaraton. Målet er at rennet skal gi ekstraservice og vise innovasjon.

Det var i 2010 Stavanger Aftenbladet skrev om programmet med å hjelpe nye deltakere i skimaraton med alt fra A til Å i forberedelsene, følge dem hele veien frem til skimaraton, «MaratonHjelpen». Den gang var det veldig få i Norge som tilbød dette. Dette vil det bli mer av sa programleder og i 2012 ser vi noen flere tiltak som ligner.

En av de mest kjente historier fra den 2011 sesongen var den svenske hotelldirektøren i Stavanger, Ulrika, som aldri hadde gått på langrenn før og hadde 60 dager til å mestre Marcialonga på 70km. Hun fikk hjelp med alt fra A til Å og fullførte skimaraton innenfor sperrefrister. Arrangøren av Marcialonga kalte dette for «en av de største bragder i rennets historie(!)». Ulrika gjør «comeback» og skal i 2012 gå Sirdal Skimaraton.

Nå i 2011/2012 har programmet igjen flere som får omfattende hjelp med trening og forberedelser frem til sitt første skimaraton som er Sirdal Skimaraton. I november 2011 ble det arrangert et lengre faglig seminar med alt om trening frem til skimaraton. Utstyr, treningsprogram, skiteknikk, forberedelser osv. Slike foredrag må selvfølgelig være i god tid før rennet, derfor november. En av hensiktene  var også å rekrutere deltakere som ellers aldri ville startet i et skimaraton.

Faglig seminar om trening til skimaraton. Forelesere Vagle og Akin

Etter seminaret ble det arrangert flere fellestreninger på løping, styrketrening, rulleski og skiteknikk. Alt med erfaren faglig veiledning. Når snøen kom var det tidlig kurs i skiteknikk i Sirdal. Bildet under viser deltakere fra mange land så dette kurs var på engelsk, 8.januar . Et av de andre kursene ble godt omtalt i Aftenbladet 24.januar 2012. All trening og kurs var gratis.

Kurs i skiteknikk, klassisk teknikk. Instruktører er Vagle og Haugen

Programmet «Maraton-Hjelpen» fortsetter helt frem til 10.mars 2012 når Sirdal Skimaraton går. I februar måned arrangerte rennledelsen smørekurs spesielt for skimaraton men også grunnleggende nivå. Gratis tilbud igjen.

Smørekurs for skimaraton

Vil du høre mer om programmet ta kontakt med post@sirdal-skimaraton.no og Lars Vagle. På nettsiden «Deltakere» til Sirdal Skimaraton kan du lese mer om tre spesielle deltakere som får hjelp helt frem til turrennet: Ulrika, Mert og Harald. «Sirdal Skimaraton – turrennet med ekstraservice».

Skiteknikk og treningsprogram:
Som alltid, en omfattende nettsiden med info/filmer/tips om skiteknikk ligger her på TurrennPortalens skiteknikk-side og det sammen med siden treningsprogrammer til turrenn og skimaraton.

Legg igjen en kommentar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s