Om oss

Disse nettsider har som mål å levere godsaker på turrenn, langrenn, trening, teknikk, langrennsferie, worldloppet, rulleski og skikurs. Den mest omfattende samlingsplass for alle løpere og klubber som liker Birken, Sirdal Skimaraton, Vasaloppet, Worldloppet og andre turrenn. To hovedadresser: Startsiden er www.TurrennPortalen.COM og artiklene er samlet her på www.TurrennPortalen.NET

Det har skjedd mye de siste årene. Det meste av redaktørjobben er utført av Lars Vagle. Her er et tilbakeblikk på mange av aktivitetene Lars har vært med på.

Reiseleder for kommersielle reisebyrå

Reiseleder for Maxpulse på turer til Marcialonga og DobbiacoCortina. På bilde smøres skiene til turdeltakere like før start i DobbiacoCortina.

reiseleder_for_maxpulse

Rådgiving på langrennsferier

Hjelper de som reiser eller skriver om langrennsferie. Som f.eks. i Norges største reisemagasin, Kapital Reise.

europa langrenn 900

Arrangering og ledelse av Sirdal Skimaraton

Vinteren 2012 ble dette turrenn første gang arrangert. Hele 550 påmeldte i 23km og 45km i Ådneram. Rennleder og grunder Lars Vagle.

Arrangering av Worldloppet-fellesturer, 2003-2011

Flere store fellesturer til Worldloppet er arrangert av reiseleder Lars Vagle. Sammen med partnere. En gjenganger er at alle detaljer på turene skal være ekstra gode og høy grad av rask service. Praktisk, innhold, hotel, transport, faglig og mer.

fellestur2009

KURS I SKITEKNIKK

Får å hjelpe de som ble med på fellestur til fristilrennet Engadin ble det arrangert et grunnkurs i fristil januar 2009 og januar 2011. Kurs innkludet i «turpakken». Kurs-instruktør: Lars Vagle, NSF Trener2 Langrenn.

felleskurs2009

Kurs i klassisk teknikk (på engelsk):

Treningstips for rulleski

Et intervju om tips til rulleskitrening og utstyr ble gitt høsten 2012, og fikk god visning.

Personlig coaching fra A til Å

Frem til Marcialonga 2011 hadde vi et interesant prosjekt. Ulrika tok sin første langrennstur i sitt liv kun 58 dager før hun fullførte Marcialonga 70km innenfor sperrefrister. Lars Vagle var personlig-coach som hjalp henne med all trening, kursing, teknikk og selv kjøp av alt utstyr. Vi kan kalle dette program for «Din vei til Marcialonga 2011». Se denne bildereportage og bildefilmen om Ulrika.

Faglig foredrag om trening frem til skimaraton

Foredrag hvor vi går igjennom alt om trening og teknikk frem til skimaraton. Forelesere Lars Vagle og Mert Akin.

Faglig foredrag og kurs i teknikk på rulleski

For oss i Rogaland er rulleski viktige. Ikke alltid vi får mange mil på ski før Marcialonga. Som en oppladning til Landsbyrennet 2010 ble det arrangert kurskveld. Lars Vagle hadde foredrag om rulleski og ga teknikkurs på rulleski:

Smørekurs

Smørekurs for Sirdal Skimaraton og på sportsbutikker. Vinterne 2011 og 2012. Alt om festesmøringer, glidere, utstyr og metoder. Gode fagkvelder:

SMØRETIPS TIL SESILÅMI OG TURRENN

Noen artikler satte søkelys på smøring til lange turrenn. Smøreekspert Lars i Stavanger Aftenblad og Fædrelandsvennen


WEBCAM I BREKKO

Et meget populært tiltak for Rogalendinger. Alt det tekniske og praktiske med dette kamera gjøres av Lars Vagle.

HJELP TIL SESILÅMI

Igjennom analyser og rapporter publisert siden 2007 har Lars gitt info om endriger og forbedringer til rennet. På oppfordring fra renn-ledelsen laget Lars i 2009 en omfattende analyse og simulering av seeding-starter. Endringer har kommet og ledelsen takker for hjelpen.

ARRANGERING OG LEDELSE AV LANDSBYRENNET

Høsten 2010 kom et turrenn på rulleski. Rennet er Landsbyrennet på Randaberg og TurrennPortalen var medarrangør. Lars Vagle var løypesjef og mediesjef i 2010. Bl.a. designet plakater, nettsider, t-skjorter og brosjyrer. I 2011 var Lars rennleder. Ja det er Åge Skinstad på bildet.


Rulleskitrening

Lars Vagle var også i Aftenbladet med rulleskitips i sammenheng med Blinkfestivalen og avisens treningstema:

aftenbladet2007

Snøkanon i Brekko

Dette er et velkjent prosjekt. Lars Vagle har vært i ledelsegruppen der siden oppstarten høsten 2005. Prosjektet hadde først en prøvekanon og kjøpte etterpå en skikkelig snøkanon for permanent bruk i Brekko. Den har vært i bruk 2008 og 2009:

fellesbrekko

Langrennstrening i Brekko

Vinteren 2010 var TV-Aftenbladet (TV-Vest) i Brekko og laget reportasje. Lars ble invitert og stillet opp med korrekt halsvarmer. Klikk bilde for å se den filmen:

Sponsing og egne produkt, halsvarmere

Vinteren 2010 sponser «TurrennPortalen» premier til «Skikarusellen» på Ålgård. Arrangør var Gjesdal IL og folk fra flere klubber deltok. Det ble delt ut gode halsvarmere til deltakere i klassene 3km, 5km og 10km. På bildet ser vi noen av de som gikk 5km. Alle iført ny halsvarmer. Deltakere på Sesilåmi-teknikk-kurs har også fått. Disse halsvarmere er designet av Lars og produsert med Kina-kontakt. De selges med 80% rabatt i forhold til tilsvarende produkt i butikker.

Turrennklubben.com sponser

TurrennPortalen sponser premier (Klikk for større versjon)

RANDABERG SKIKLUBB

Var med å stifte klubben og starte med fellestreninger. Fra Bygdebladet, styremedlemmer og medlemmer i klubben august 2011:

Lars Vagle

Altmuligmann innen turrenn: Lars Vagle
– Redaktør for Turrennportalen.com/Turrennportalen.net
– Reiseleder og arrangør av turer til Worldloppet-renn
– Trener2 Langrenn, på teknikkurs rulleski og langrenn
– Styreleder av «The International Association of Worldloppet Skiers» (Stiftet 2000, Frankrike)
– Rennleder for Sirdal Skimaraton
– IT-ekspert og utvikler

Lurer du på noe om Worldloppet, rulleskikurs, skiteknikk kurs på snø, IT prosjekter, nettsidene – så ta kontakt på email til Ledelse@turrennportalen.com

2 responses to “Om oss

  1. mike dongelmans

    hei, finner ikke skike testrapport som det ble henvist til. Har dere det liggende ett sted

Legg igjen en kommentar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s