Smøretips Sesilåmi 2012

Som vanlig og siden 2006 legger vi ut gode smøretips for Sesilåmi på disse sider. Smøretipsene oppdateres hver dag de siste dagene. I mellomtiden se en 3D animasjon av hele Sesilåmi-løypetrase.

SMØRETIPS: Vi hadde regn på tirsdag, siden ingen nedbør og noe sol. Gammel snø og flere plussgrader. Nære nullpunkt på nattestid gir litt hardere snø men ingen solid is/skare. Grunning: sandpapir og så grunning på sprayboks. Vent noen minutt. Så mellomlag: fiolett klister KR35, tyyynt. Varmt raskt, kort og lett med jernet. Gni fint ut med hånden. La ski stå kjølig om natten. Mellomlag gjør rødt henger bedre. Lørdag morgen: ser ut som -2C grytidig så start med Rode Multigrade. Ta med rødt klister (eks KR60) i lommen hvis solen varmer mye og feste blir dårligere. Legg på KR60 forsiktig, hvis behov. Været på start, toppen og mål. Slikt mildvær og mange løpere kan ødelegge sporene raskt, så gå fort… Tips på glider: Først LF7 som sikles og børstes. Så HF10, varm inn to ganger, sikle+børst en gang. Topp dette med pulver FC10x. Enkel løsning: kun HF10. Struktur: for de som har: 1mm rett struktur. Hvis du har mer så bruk «1mm rett med brutt strutur» på fremre halvdel og 1mm rett på bakre.

7 responses to “Smøretips Sesilåmi 2012

  1. Hvis det slår til kan det bli noen minusgrader på natten og muligens ganske skarpt og hardt i starten før solen får tatt skikkelig tak. Ville du tenkt tynnt isklister i bunn eller nok med tynnt mellomlag med lilla? Hørt noe rykter om nok snø, åpne vann osv?

  2. det kan bli frost på natten men gammel snø og uansett klister. det holder med grunning og tynt mellomlag fiolett før topplaget klister. grunning kan være innsmelta tynt lag blått klister – husk å korke det ut meget tynt mens det er varmt. husk sandpapir før grunning

  3. Har du noen tips på hvordan man legger klister tynt nok i flere lag? Man kan jo ikke gni noe på det for da blander man jo med laget under. Vanskelig å få kjølt ned skiene når det er såpass mildt.
    Hvilken type fiolett klister mener du er best? Finnes noe som heter Rode Rossa og Rossa special

  4. Hva med gli? HF8?

  5. se oppdatert smøretips angående tynt lag. Rossa og Rossa Special er ikke fiolett mellomlag. Rode har egen fiolett som funker som mellomlag.

  6. Hva med rubb #60 papir?

  7. ja #60 midt i rubbesone, så litt #80 og så #100 i hver ende. grov snø og mykt føre. husk flour-topping over rubb. spray eller gnikk ut pulver

Legg igjen en kommentar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s