Rogaland-Trippelen / SørVest-Trippelen

Langrenn, sykkel og løping. Inspirert av BirkebeinerTrippelen bør også sørvest Norge ha en trippel. Sesilåmi ble opprettet inspirert av Birkebeinerennet. Nå foreligger ikke noe formelt samarbeid mellom arrangørene her men TurrennPortalen presenterer offentlig i dag (24.3.10) ideen/konseptet «Rogaland-Trippelen» og følger den opp. Hvilke arrangementer det blir er ikke endelig men vi gir et godt ideforslag:

Rogaland-Trippelen!
– Langrenn: Sesilåmi – mars – www.sesilami.no
– Løping: Siddisløpet – april – www.siddislopet.no
– Sykkel: Nordsjørittet – juni – www.nordsjorittet.no

Dessverre ble Sesilami 2010 avlyst. Ellers da, deltar du i alle disse tre konkurranser så er du med. Resultatlistene vil bli sammenkoblet og trippel-resultater funnet. Uformelt og uoffisielt kan vi presentere resultater her på nettsidene. Nå har vi allerede samkjørt resultatlistene fra 2009 og presenterer her vinnerne av «Rogaland Trippelen 2009«. De første ti på resultatlisten:

Våre gratulasjoner går til vinnerne og de med «palleplassering» ble Knut Taugbøl, Olav Hagland og Geir Olav Håland.

Rogaland-Trippelen er en arbeidstittel. Like godt alternativ er «SørVest Trippelen» og «Viking Trippelen». Resultatberegninger: En deltakers totalresultat blir en faktorjustert sum av sluttiden i alle tre konkurranser. Ren sum blir feil siden vinner av rennet bruker fem ganger så lang tid som vinner i løpet. Vi summerer seeding-tallet for hver deltaker i hver konkurranse og det i følge timeratio-regel (kontra plasseringsregel). Vi summerer tidsbruken i prosent i forhold til vinnertiden i hver konkurranse. Vinner du alt blir resultatet ditt 300% (100+100+100). Bruker du 50% mer tid enn vinneren i alle tre konkurranser blir ditt resultat 450% (150+150+150). Dette blir mest riktig fordi 20 minutter bak vinner i et kort løp (Siddisløpet) er værre enn 20 minutt bak vinner i langt løp (Sesilåmi). På BirkebeinerTrippelen summeres sluttidene uten noen justering. Det går bedre enn her siden løpene der er mer like i tids-lengde.

Et forslag til hjemmeside er www.RogalandTrippelen.no 


Domenet «RogalandTrippelen.no» er åpent hvis noen vil være med.

«Rogaland-Dobbelen»

Det kan også være interessant å se på sammenlagtresultat av bare Nordsjørittet og Sesilåmi også. Siden det var mest deltakere på Nordsjørittet og Sesilåmi og mange gikk begge disse to men ikke Siddisløpet. De femti beste på denne dobbelen («Rogaland-Dobbelen») presenteres så uoffisielt her. Klikk på bilde for fulle detaljer:

(klikk for større bilde)

Mer kompakt modell viser de 300 første på «Rogaland Dobbelen» for 2009:

rogaland-dobbelen

(klikk for større bilde)

Vi ønsker kommentarer og debatt velkommen her. En kommentar er at startnummer i Norsjørittet er vanskelig å få tak i. Mulighet er å sette av en del til trippel. Alternativer er Lysebotn-Bryne-rittet og Garbordriket Rundt alternativer. Stavanger marathon er også aktuelt men flertallet der løper halvmaraton så hva skal være tellende i trippelen? vrient.

En annen ide er å ha en trippel innenfor en av grenene. Vi kaller det konsept «Turrenn-Trippelen«. Et godt forslag kan være Sesilami, Skarverennet og Stavløpet. Men det blir mer stort med kombinasjon av sportsgrener.

mvh Lars Vagle. Mars 2010.
(Angående innhold på disse nettsider, husk «Åndsverkloven»)

Legg igjen en kommentar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s