Det populære i Worldloppet

Det populære i Worldloppet

Engadin (klikk for større bilde)

Nordmenn har valfartet til alpene for å gå populære turrenn, lignende vår Birkebeiner hjemme. Lette løyper, fjellandsbyer, alpene i bakgrunn og spennende med ferie har gjort sitt. Men Marcialonga er ikke det mest populære skimaraton i sentraleuropa…

Engadin skimarathon er for nordmenn et relativt ukjent turrenn i Sveits/St.Moritz og det er litt rart siden Marcialonga er så kjent. Engadin er et mye større arrangement på en plass som tilbyr så mye mer enn Val di Fiemme hvor Marcialonga går.

Dobbelt er et stikkord mellom Engadin og Marcialonga.
Engadin har dobbelt så mange deltakere (12000 vs 6000), Engadin ligger dobbelt så høyt over havet (1800 vs 900 moh) og i disse usikre snøtider er det viktig. Alpintrekk i Engadin går opp til hele 3300 moh som er nesten tusen meter høyere enn de i Val diFiemme.

Engadin (klikk for større bilde)

Det attraktive med Engadin stopper ikke på rene statestikktall.Annet innhold enn ski og snø er også viktig for en ferierende nordmann i alpene. Og her skiller Engadin seg ut ganske så mye. St.Moritz har to ganger vært vert for Olympiske Vinterleker og det gjør dalen til en samling av serverdigheter og historisk innhold. Visuelt flotte hoteller har poppet opp men det finnes også noen rimelige overnattingssteder i dalen så prisen skremmer ikke besøkende. Engadin fortsetter og tilbyr en godt utvalg av SPA senter som trendy skiplasser bare må ha. Shopping av merkevarer er godt i St.Moritz og de trendy merker er tilstede. Videre tilbys et godt uteliv med restauranter, klubber og Casino. For de mer kulturelle finnes det mange museumer og kunstgallerier. Alt dette får Cavalese til å virke som en meget stille landsby i sammenligning.

Engadin (klikk for større bilde)

Så når skal denne perle bli oppdaget i det høye nord?

Marcialonga er vunnet av Auklandbrødrene noen ganger så hvor er nordmennene i Engadin? De er der og i 2008 vant Tor Arne Hetland rennet for andre gang. Aukland brødrene og Eldar Rønning gikk også i 2008.

Nordmenn kommer så smått til Engadin men trenden er stigende. Når man ser på innholdet av en tur til Engadin så er det bare et tidsspørsmål før den nordiske invasjonen starter og Cavalese får jobbe videre på kunstsnøen sin. Når skal det nye spennende reisemål for langrennsferie bli Engadin Skimarathon – jeg grubler videre.

Antall norske deltakere i 2009 ble dobbelt så mange som tidligere års rekorder så det ser meget lovende ut! Vil du reise til dette renn så ta kontakt reiseleder Lars Vagle som har arrangert flere turer til Worldloppet renn.

Vi anbefaler snøsikre turer på fine plasser, slik som Engadin Skimarathon. Sesilåmi ble kansellert i 2010, samme vinter var snøfattig og neste år er Sesilåmi veldig sent på snøsesongen. I Worldloppet er Tartu Skimarathon i Estland det mest avlyste og snø-usikre rennet siden år 2000. Når man ofrer mye tid og penger på tur så anbefaler vi snøsikre turer på fine plasser. Så bli med oss på fellestur til Worldloppet i mars 2011, til flotte Engadin Skimarathon!

Se aktuelle webcams for worldloppet turer:
Engadin Skimarathon webcam
Marcialonga webcam

På bildene under ser du eksempel på når et Worldloppet renn blir avlyst på grunn av dårlige snøforhold. Bildet er Tartu Skimarathon i Estland tatt på selve renndagen i 2008. Omtrent samme forhold i 2004 og 2000. Se også Marcialonga-turen i 2010.

Avlyst renn i Estland (Tartu 2008) og noen løpere som går på grus

Reklame

Legg igjen en kommentar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s