Sesilåmi 2011 – analyse og kommentarer

Rennet er over og vi bringer en analyse og kommentarer. Årets renn var uten mye regn og sterk vind så det var fin tur for mange. Veldig få brøt rennet. Mye bra å si.

Fellesstarten ble omdiskutert og advart mot på forhånd. Noen gikk en hel mil før de fikk armrom nok til å gå som de ville. Mange hundre gikk forbi første matstasjon (på 7km) for køen der var for stor. Intervallstart og flere bord i bredden vil hjelpe. Ref rapport levert til Sesilåmi i 2009 og artikkel i Fædrelandsvennen før rennet i 2011. Andre og tredje stasjon var også noe korket. Scootere som kjørte over skisporene skapte også en del frustrasjon hos løpere. Men vi tror på bedringer og ser frem til neste års renn. Etter en fin sommer og høst.

Seedet start var nytt i år og en velkommen ting. Endelig, ref våre artikler fra 2007. Dessverre kun seeding fra rennet selv. Det kan gjøre korrekt seeding lettere. Tall på ideelle og faktiske startled er nå sammenkjørt. 28% ble seedet perfekt, 37% fikk nabo led av ideelt led, OK det. Men hele 35% ble betydelig feilplassert i seeding. Dvs minst to led feilplassert. Fellesstarten ble sterkt mislikt av flertallet som den åpne spørreundersøkelse viste. Flertallet vil ha intervallstart. Mer detaljert seeding og seeding fra andre arrangementer vil hjelpe på her som før anbefalt.

Resultatlister og tall er gjennomgått. I årets renn var det 2136 som kom i mål, 83 flere enn i 2006. Påmelding måtte stoppes i februar. Av de påmeldte var hele 55% (42%+13%) som skulle delta for første eller andre gang. Dette antyder mye at rennet for mange er et slags engangsfenomen. «Skal fullføre en gang for å vise jeg klarer», «en gang til for å få mer visbart resultat». 350 personer møter ikke til start og mesteparten av dem skal gå for første gang. I andre enden har vi en hard kjerne på ca 400 som går rennet år etter år. De gikk 10. gang eller mer i år.

Legg igjen en kommentar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s