Nye rulleski, Skike test

skike7Skike rulleski, denne relativt nye typen rulleski man har sett, har nå vært grundig testet.  Bjørn fikk låne et par Skike og noen flere var med å teste ut.

Det første man legger merke til er de store hjulene og bremsene bak hælen. Så da reiste vi rett opp til Melsheia for å ta en grustur. Skiene rullet godt på den harde grusveien innover skogen. Med luft i hjulene var det mykere rulling på grusen og ”gliden” ok. På asfalten er gliden noe bedre og roligere. Ting to man noterer er bremsene bak hælene. Stående rett opp og med litt bestemt lening så bremser man på få meter og da med skiene rett frem, ingen ploging. Det muliggjør litt mer nedoverbakker. Siden rulleskiene har ”skorammen” påmontert skiene så bruker man egne sko på skiene. Enten joggesko eller virkelige skisko. Bindingene justeres. Det virket som om skisko var best å bruke selv om begge deler gikk. Rulleskiene ser store ut pga hjulene og skoramme og de er en del tyngre enn vanlige rulleski. Det er spesielt på lengre turer tyngden belaster deg ekstra og man tenker seg over på lette rulleski eller inlines/rollerblades. Skikene er med smale hjul så det er skøyting de brukes til, klassisk treningseffekt er noe annet. Treningsutbytte blir det så svetten kommer på turen. Et treneproblem er at helen henger fast i skien, noe som ikke gir rett teknikk-trening for de som sikter inn på å bedre sin skøyting/teknikk på vanlig snø. Sikt da heller på vanlige lette skøyterulleski. Selv med løs hel så vil ikke følelsen på disse bli nær nok snø slik som på vanlige rulleski. Er målet klassisk teknikk på langrenn, eller et bestemt turrenn, så må du nok se på vanlige lette klassiske rulleski med «feste» som gjør det mulig å trene på de klassiske teknikker – som vanlig diagonalgang og dobbeltak med fraspark.

skike6Med skike kan du ta en skitur i skiløypene i Melsheia når det ikke finnes snø. Få litt tur. Rulleskiene selges for 2495 kr (2010). Ta kontakt for en prøvekjøring. Bor du i Rogaland kan du se illustrerte forslag til rulleskiløyper på vår oversikt av trygge rulleskiløyper.

Vekt er viktig og varierer mye. Et par rulleskiski uten sko veier: Skike VX Solo veier hele 5100 gram, SRB Nordic Cross Skates XRS01 (luft i dekk) 3100 gram, Elpex Offroad 2000 gram, Swenor Skate 1410 gram, Elpex Race Skating 1200 gram. SRB XRS01 har også bremsemuligheter.

Et alternativ, Elpex, har også en offroad rulleski – modellen Elpex Offroad er en lett og god offroad modell som ikke punkterer. Et annet valg er rulleski som ser ordnær ut men med innebygde elektriske bremser som styres fra stavhåndtaket heter Rollersafe. Pris er føreløpig 10.000 kr paret(!). Jenex har en lett offroad modell med bremser som heter Jenex V2 Aero 150.

2 responses to “Nye rulleski, Skike test

  1. Kunne tenkt meg at det var noe mer beskrivelse av den simulerte tilnærmingen rulleski(løs hel) vs skike mot skøyteski.

  2. Generelt kan jeg si at teknikken legger seg nærmere den man anvender med ruleskøyter, dog med lengre skjær, mindre fart og større avdemping

Legg igjen en kommentar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s