Engadin Skimarathon, fristil i Sveits

Tekst og bilder: Lars Vagle og en mobiltelefon. Les alt om tidligere Worldloppet turer her. Se også fellesturen til Engadin i 2009 eller fellesturen i 2011 til Engadin.

Få et inntrykk av St.Moritz og Engadin på kun to bilder. Klikk på disse to miniatyrer:

stmoritz_engadin_pleasure stmoritz_engadin_sports

Worldloppet og turer til utlandet har fått en god populæritet de siste årene og det er mange løp å velge mellom. Sveits sitt bidrag til Worldloppet er Engadin løpet som går i Engadin dalen. St.Moritz ligger midt i denne dalen og for de som husker OL historien så hadde St.Moritz vinter OL både i 1928 og 1948. Reiseleder Lars Vagle reiste i 2005 alene til dette løp og dette er bilder og tekst fra denne turen.

Glitest dagen før løpet i St.Moritz. Denne proffe/elektroniske glitesten er åpen for alle. Skimesse dagen før løpet. Mange utstillere og mye tilbud. Søndag 13.mars – solen er på vei opp – vindstille og perfekte løyper for skøyting og klassisk. 11000 skiløpere er klare til start Oppmøte i god tid før start så folk drikker varm saft og venter i garasje Sniker her inn et bilde fra arrangøren. Tatt under årets løp. Jeg tok ikke med kamera når jeg gikk løpet Solen skinner perfekt og temperaturen har iløpet av løpet gått fra -8 til -1 grad. Utsikt fra landsbyen Pontresina, i retning St.Moritz. Her har du Worldloppet entusiastene! Foreningen for Worldloppet skiløpere (International Association for WorldLoppet Skiers, IAWLS) har et styre. Noen av styremedlemmene vises her. Fra venstre: Robert Palliser fra Canada, Lars Vagle fra Norge, Piotr Szkarlat fra Polen, Bengt Karlsson fra USA og Minoru Matsuyama fra Japan. Les mer om IAWLS her. Lurer du på praktiske reisedetaljer med denne turen eller andre, ta kontakt med Lars Vagle på email Lars_Vagle2@yahoo.no

Legg igjen en kommentar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s