Brekko. Snøproduksjon og annen status

Vi hadde flere måneder med skiføre i Brekko vinteren 2009 og enda mere i 2010. Brekko webcam er på plass og langrennsløypene i Brekko er i fulle detaljer på Google Maps:
2.5km http://g.co/maps/qzdre
3.5km http://g.co/maps/eyk5n
4.2km http://g.co/maps/eybpj

Så, litt snøkanon-status: Fremdriften i Brekko-prosjektet, ting tar tid. Snøproduksjon gikk fint flere ganger i 2009. Sesongen 2009/10: kanon ble smørt opp og klargjordt i desember 2009 men så kom mye natursnø og gode løypeforhold varte i circa 90 dager. Videre skal vi forbedre noen praktiske detaljer og vi ønsker/trenger flere medarbeidere. Vennligst ta kontakt! Gjesdalbuen og Aftenbladet skriver om prosjektet i desember 2010. Da med fokus på mer mannskap. Dette er siste status, se artikkelen i Aftenbladet 30.des.2010.

Historien.
Det startet så smått høsten 2005 og dere husker kanskje denne sak fra Stavanger Aftenblad.
Så hadde vi testkjøring vinteren 2006. God erfaring.
Så fikk vi ny snøkanon i slutten av 2007. (Aftenbladet)
Denne fikk vi til å fungere mot slutten av januar 2008 (Aftenbladet).
Vår egen snø på ny kanon ble første gang produsert mars 2008.
Mer kom neste sesong, januar 2009 (se bilde).

author_lv

Lars Vagle

Bli med.
Vil du være med på denne spennende jobb så ta kontakt, bli med og skap snø i Brekko. Blandt dem som har deltatt på dugnad er Arne Fossfjell, Skjalg Reiersen, Lars Vagle, Morten Skavern, Harald, Alf Terje Ramsfjell, Kjell Høgemark, Tom Ree m.fl. Vi har flere på dugnadsliste men liker å ha flere for sikkerhet og avlastning. Bli med så kan du putte på din CV at du har laget snø.

Når blir det snøproduksjon spør mange. Temperatur og luftfuktighet betyr mye her. En enkel tommelregel er at de dager som har makstemperatur på -3 grader er kandidater til snøproduksjon for da er det trolig kaldere enn -3 på kvelden. Med høy fuktighet bør vi nok ha -4 eller kaldere. Følg med makstemperatur på langtidsvarsel til YR for Brekko. Oppdateringer og nyheter om kanonen kommer på denne siden når det er noe å meddele.

Bildet under er egenprodusert snø i januar 2009. Ikke nok til rundtløype men god haug som kan jevnes ut. Tykkelse midt på er ca 40cm:

brekko-prod-5jan09

Ta kontakt med Lars Vagle for mer detaljer angående mengde produsert per time osv. Kanonen er av en ny type med tårn og mange dyser i toppen. Bak disse dyser sitter elektriske vifter og skyver på. Bildene under er fra en testkjøring uten kuldegrader, (jan.2008):

Sjekk film av snøkanonen på denne link hvis film under ikke virker.

Prosjektets formelle leder er Gjesdal IL. Prosjektdeltakere er Gjesdal Skiskytterlag, Gjesdal Ski, Kvernaland Ski, Sandnes Skiskytterlag og Lars Vagle.

For historisk moro så bringer jeg her en klassiker av et bilde. Et bilde som viser hvordan parkering er i Brekko på en helgedag med fint vær, god snø og halve Rogaland skal opp i brekko. Klikk bilde for større versjon:

brekko_parkering

All tekst og bilder over: Lars Vagle. Brekko-prosjektdeltaker siden 2005.

Legg igjen en kommentar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s