Noen gode tips til deg som kjøper skiutstyr

Lars Vagle i TurrennPortalen samler og leverer gode tips til din skitur.

109 kr på Biltema

Tips 1: Spar penger på stor smørekoffert.
Spesialutstyr koster mye og det kjenner vi til. En stor koffert med mange små rom for diverse smøringer og skraper er praktisk men koster. Et godt tips her er å kjøpe en stor verktøykasse fra Clas Ohlsen, Biltema og lignende. Velg en med mange små rom og hvor du kan variere på rommene. De har ikke spesialrom for vokser og børster men du finner god plass. På bildet vises en Biltema-koffert til bare 109kr og veggene mellom kammerne kan justeres. Rimelig og godt kjøp.

109 kroner på Biltema

Tips 2: CERA spray eller billig silikonspray
For de som rubber skiene sine er det ofte anbefalt å dekke rubbingen med CERA spray (ca 600kr) eller å gni CERA F pulver (999kr) utover rubbingen. Dette koster mye penger så noen har funnet ut at vanlig silikonspray fra Biltema fungerer også. Silikonsprayen koster lille 45 kroner og finnes på denne siden hos Biltema. Vel, noen sier også at den sprayen holder ikke så lenge som Swix sin og nå i år er det fint å se Swix lansere en ny «Zero-70»-spray til kun 250kr. Begge deler rimeligere enn 600/999kr.

Tips 3: Frisk opp spissene på rulleskistavene
Hold spissene skarpe så de fester i asfalten. Frisk opp stavspissene. Det finnes spesielle små slipejern for rulleskistaver i sportsbutikker. Se et slipejern/diamantbryne fra Clas Ohlson, 189kr. På denne måten går det lengre tid før du må kjøpe nye spisser. Pass på å ikke slipe spissende for mye eller med maskin.

(Klikk bilde for zoom)

Tips 4: Halsvarmer til lavpris
Du kjenner nok produktet fra før. Halsvarmer med fleece, stretch og i 100% microfiber. Unikt design med ski og Norgeskart motiv. God året rundt: på langrenn, alpint, sykkel, MC, jogging og andre utendørsaktiviteter. Prisen er lave 30 kr stykket her!

I butikker koster lignende produkter opp mot 249/349kr. Kjøp av Lars Vagle på tlf 48999810 eller email Lars_Vagle2@yahoo.no Vi sender til hele Norge med postens rimelige Smartpost. For frakt og mer produktinfo se hele halsvarmer produktinfo.

Tips 5: Kjøp skisko som varer
Det er en liten men viktig detalj jeg har lagt merke til og som gjør at skiskoene varer mye lengre. Det jeg sikter til er de hempene som skosnorene går igjennom. Noen ganger er de laget av plastikk og andre ganger tøy. Meninger varierer på denne. Hempen av plastik slites ikke ut men noen tyngre løpere som strammer snorene hardt opplever plastikken knekker. Hempene av tøy slites gradvis ut og har vært problem lenge. Men noen nye racingskoprodusenter mener dette er bedre enn plastikk. Se røde sirkler på bilde. Plastikhempene på bildet, X-ium, har vært gode hele tiden. Hvis plastikkhempene er av god sort så anbefales de.

Tips 6: Spar penger på smørebenk.
Smørebord, smøreklemmer og fester kan koste ganske mye skal man ha alt ferdig laget. Men jeg og andre har laget våre egne smørebenker som har kostet bare hundrelappen og fungerer meget bra. Se på bildene. Det du trenger er en lang bred hobbyplanke hvor du fester tre ting på. I midten setter du inn to vinkelskruer som skibindingen skal festes i. Så i hver ende av planken plasserer du to klosser som skiene skal hvile på. Disse bør ha noe mykt oppå seg og variabelt bunnfeste hvis du vil preppe korte og lange ski på samme benk. Se bilder og bruk fantasien. Ingen konkret fasit her, bare mye penger spart og bra resultat

Tips 7: Lag din egen stakemaskin («bråsterk»)
Tegninger og bilder ligger på en amerikansk nettside, Muchigan Ski racer roller board. Dette trener ikke teknikken din men rå styrke for staking. Og det vil hjelpe staketeknikken etterpå og effektiviteten på staking. En norsk kar har også laget seg en lignende stakemaskin hjemme.

mvh Lars Vagle. Mars 2008 – okt. 2010

Reklame

Legg igjen en kommentar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s