Skarverennet – En reise i bilder

Skarverennet 23.april 2005, 38km fristil. Finse til Ustaoset
Tekst og bilder: Lars Vagle og en mobiltelefon. Les mer om Worldloppet turarrangering her.

Årets Skarverenn var i perfekte forhold både vær og løypekvalitet. Det var en lang kjøretur opp til Geilo, men godt løp og god stemning gjorde det hele ok.

Hardangervidda hadde fremdeles mye snø:

Rimelig overnatting i sovesal på hotell ble ordnet:

På toget til Finse og løpsstart er Geir pigg og klar. Odd Bjørn Hjelmeset i bakgrunnen tippet Skjeldal som dagens vinner. Det ble Lars Berger på første, Skjeldal på andre og Hjelmeset på 7.

Dagens løp var perfekt i både vær og preppa spor. Temperatur på Finse var ca -10 tidlig om morgen og ble på det varmeste null grader på løpsdagen. I mål ble temperaturen +5 eller så. Konkurranseløpere startet 11:45 og sporene var for meg harde nok hele løpet. Litt mykt siste 5km men da var det mye nedover. Geir Egil Myhre endte på 3:14 og Lars Vagle på 2:28

Like før start på togstasjonen på Finse:

God stemning og veldig folksomt i målområdet. Eneste plass man kunne se litt huller i snølaget:

Dagen før løpet var det mye billig å få kjøpt i Geilohallen. Halv pris eller enda billigere. Her prøves Adidas løperdress hos Oddvar Brå. Årets modell til halv pris så jeg kjøpte den. Madshus solgte hele løperdresser til 150kr. Oddvar Brå gikk løpet og fikk en imponerende tid på 1:35. Bare tre minutter bak vår lokale Ørjan Ravndal. Lars Berger vant løpet på 1:20.

Lurer du på praktiske reisedetaljer med denne turen eller andre, ta kontakt med Lars Vagle på email Lars_Vagle2@yahoo.no