Sesilåmi-sniking i Trim og Eliteklassene

Grafisk fremstilling av resultater i Trim og Elite-klassen

Fordeling av resultatene til deltakere i trim og elite-klassene kan du se på grafen under. Trimmere er omtrent spredt over hele listen utenom øverste topp. Elite er samlet rundt toppen men noe få bakover.

Vi ser tydelig at kravene til elite og trim-klasse omtrent ikke respekteres i det hele tatt.

Dette gjelder TO ting, TRIM og ELITE:

ELITE: Lysegrønn vannrett strek viser hvem som passer inn i eliteklassen. Dette er 35% regelen (vinnertid pluss 35%) som tilsvarer 3 timers regel. Forslag i punkt «A» nevnt i tidligere seeding-artikkel. Krav for å stille i «elite» at man ligger i nær toppen av resultatene. Noe jeg mener stemmer med vannrett grønn strek. På grafen over er resultatene til eliteløpere markert med grønn vertikal strek. Som vi ser er det veldig mange deltakere som går mye senere enn «elite» kriteriene.  Eliteklasse gir en tidlig start og gode spor så motivasjonen til å melde seg på der er klar.

TRIM: Oransje vennrett strek viser 125% regelen (vinnertid + 125%) som tilsvarer 5 timers regel. Forslag i punkt «C» nevnt i tidligere seeding-artikkel. Kriterie til å starte i «trim» er nettopp at deltaker bruker 5 timer eller mer. Trimklasse-deltakere er markert med røde vertikale streker. Som vi ser er det veldig mange deltakere som går mye raskere enn «trim» kriteriene. Trimklassen gir en tidlig start og gode spor så motivasjonen til å melde seg på der er klar.

Som vi ser er det noen som havnet utenfor elite-kriteriene og enda flere som havner utenfor trimklasse-kriteriene. Muligheten med at deltakere får melde seg på hvor de vil, «self-seeding», er en mulighet som misbrukes sterkt.

Hadde disse regler blitt innført hadde antall passeringer blir kraftig redusert og løypene hadde holdt seg bedre. Mer behagelig for løperne.

Lars Vagle – Mars 2008

NB: Har du kommentarer til Sesilåmi så kommenter under artikkel

Legg igjen en kommentar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s