Nyhet 2015/16: Turrenn og treningslisens. Forhold for turrennløpere

Mange turrennløpere er ikke medlem av noe klubb, men er aktive i trening og turrenn. Mye oppmerksomhet gis store turrenn og deltakere. Så da litt rart Skiforbundet ikke har gitt den vanlig voksne turrenn-mosjonisten spesiell hjelp. Det skrives litt om saken – så hva skjer?

Fra en protokoll på et Ski-ting møte kan vi lese «NSF skal legge til rette for opprettelse av turrennklubber for dem som ønsker å etablere slike«. Høres godt ut. Dette må være klubber under Skiforbundet med turrenn-fokus.

Videre fra forbundets skipolitisk dokument får vi mere aktuelt for oss i TurrennPortalen:
«1.4. Skiidrett og voksne, 20 år og eldre, Mål: Skiklubbene skal arbeide for at flere voksne velger å bli medlemmer ved at
1.4.1. klubbene utvikler treningstilbud for voksne
1.4.2. klubbene tilbyr skikurs og smørekurs til voksne
1.4.3. konkurransetilbudet for voksne videreutvikles
1.4.4. voksne deltakere stimuleres blant annet gjennom skilisens til å delta for en skiklubb i turrenn».
Høres godt ut. Så hva skjer? vi ser frem til mer konkrete tiltak på dette.

Engangslisensen har vært gjenstand for mye kritikk siden 2010 når den gikk fra 40kr til 120kr. Nå i 2015/2016 er den helt opp til 150kr(!)

En nyhet fra Skiforbundet høsten 2015 er en «Turrenn og treningslisens«. Uten å være medlem i noen klubb kan du nå få kjøpe en helårslisens med forsikringer circa tilsvarende det en aktiv skiløper har. Pluss produktet inneholder ubegrenser med «engangslisenser» for turrenn. Dette er ulykkes og ansvarsforsikring på alle dine treningsøkter og konkurranser. Prisen er 800kr. Med pris på engangslisens som 150kr kan dette være lønnsomt om du går noen turrenn.

Vel… for halv pris kan man oppnå circa det samme. Det er mulig å bli medlem (fjernmedlem) av en skiklubb under Skiforbundet for kun 150kr per år og der kjøpe helårslisens langrenn til 290kr. Sum 440kr. Denne pakken til 800kr burde nok koste mye mindre. Bilder nedenfor viser innholdet i denne nye «Turrenn og treningslisens».

Alt om lisensen her: www.skiforbundet.no/norges-skiforbund/skilisens/

Vi venter og ser hva som skjer fra Skiforbundet for turrennløpere…

NB. Oppdatering av artikkel i juni 2016:

Med referanse til de siterte ordene fra ski-tinget protokollen og skipolitisk dokument. Om 1, å legge til rette for opprettelse av turrennklubber. Og 2, utbedre tilbud (trening, kurs, konkurranser mm) til voksne i skiklubber. Det ser dessverre ikke ut som det skjedde noe som helst her fra forbundet. Forbundet er kontaktet over tid og svaret på hva som er gjort på dette er dessverre tomt. Sitatene over er fra perioden når turrenn-bølgen sist var på toppen, rundtom 2010-2012. Kanskje visjoner som var påvirket av tiden/bølgetoppen. Uansett, TurrennPortalen jobber videre for turrennløpernes beste.

Nytt høsten 2015: Turrenn og treningslisens

Nytt høsten 2015: Turrenn og treningslisens

For mer komplett bilde viser vi innhold engangslisens, helårslisens, utvidet helårslisens og denne nye «turrenn og treningslisens». Noen forskjeller er understreket. Klikk bilde for alle detaljer:

turrennforsikring sammenligning 2

turrenn og treningslisens

Forbundets reklame for den nye lisensen

Legg igjen en kommentar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s