Nyheter og trender på langrennsutstyr 2016

Smørefritt. Rubbe/zero skiene hvor vi rubbes inn mønster med sandpapir har vi hatt noen år. Nå er det innfellt og utbyttbare feller med «hår» som kommer mer av. Madshus Intelligrip, Rossignol R-skin, Fischer Twin Skin, Salomon Equipe RC Skin, Atomic SkinTec. Ikke helt nytt konsept men nye og bedre versjoner nå. Fint på begge sider av nullgraden. Madshus sin felle er progressiv i profil og det minner om Madshus sine smørefrie MultiGripVario med tradisjonelle «skjell-mønster». Nytt er også at flere eliteløpere bruker disse felle-skiene selv om vanlige zero er mest foretrukket i øyeblikket for elite.

fischer twin skin

Duo Grip til SkiTrab er også verdt å nevne. Zero-ski men midterste delen av festesonen har de klassiske fiskeskjellene. Veldig få i Norge selger den skien dessverre.

rossignol_r_SKIN

Det vanlige pratet har vi om at sålene er av bedre materiale, igjen, selv om de gled meget godt i fjor også. Og noen ski beholder såle som sist.

På skøyteski har trenden vært og den fortsetter med at fremre og bakre del av skien skal være enda lettere for å gi en lettere manøvrering med skiene. Lettere pendel.

Nytt er at vi ser noe lignende på staver også. Stavene skal være med høyere tyngdepunkt slik at pendel der også blir lettere. En annen trend er bøyde stavhåndtak eller staven i seg selv. Gammel tanke som igjen kommer til overflaten. Prøv og se om du liker det. Exel staver har lang historie på dette.

En av trendene på skisko er mer bruk av karbon. Det gjør skoene lettere og stivere. Særlig kjekt på skøytesko. Se toppene til Alpine, Madshus, Fischer bl.a. Man ser mer karbon, at karbonplaten går på siden og helt under skoen og opp på andre siden. Bedre støtte og på klassiske sko beholdes sålen myk nok til å gi god føling med ski og frasparket. Generelt på sko kommer endringer som bedre passform, mindre holding på vann og mindre antall sømmer.

alpine-esk-20

Siden 2016 ikke er noe VM eller OL-sesong så er produsenter mindre fokusert på å levere nye produkter. Mye blir som sist år.

Legg igjen en kommentar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s