Fire nye renn i Worldloppet

fire_nye_wl_renn_2014Worldloppet som fra før har renn fra 16 land har nå fått fire nye land på listen. Da er vi oppe i 20(!) Worldloppet-land. Dette er såkalte «Assosierte renn». Flotte renn i seg selv men noen formelle detaljer mangler så de kan ikke bli ordinære Worldloppet renn. Uansett gir disse nye renn dette kjekke «Worldloppet-stempelet» i ditt Worldloppet-pass, stemplingsheftet. Så det er bare å sette i gang med reiseforberedelser.

De fire nye rennene med link til hjemmeside er:

– Ushuaialoppet 42km (Marciablanca) fra Argentina. www.ushuaialoppet.com (9.8.14) Marciablanca 21km (17.8.14)

– Vasaloppet China fra Kina. www.vasaloppetchina.com (2.1.15)

– Merino Muster fra New Zeeland. www.merinomuster.com (16.8.14)

– Fossavatn fra Island. www.fossavatn.com (2.5.15)

Det var på årsmøtet i juni 2013 at Worldloppet vedtok å åpne for assosierte renn og nå har det altså skjedd. Worldloppets årsmøte startet 22.juni 2014 og det var der ordningen ble vedtatt nettopp. For de som kjenner Euroloppet så kan dette minne litt om Euroloppets system med «partner renn». Worldloppet understreker at de fortsetter med prinsippet om at det bare blir et fullverdig renn per nasjon også fremover. Mange muligheter og god tur til alle!

Vil du reise til de nye rennene? Den internasjonale foreningen for Worldloppet deltakere (IAWLS) vil oppdatere sine nettsider med reisetips og praktisk informasjon om disse rennen. Se www.WorldloppetSkier.com. Foreningen har over 500 medlemmer fra hele verden og det er gratis å bli medlem. For de som liker å reise til Worldloppet renn, anbefales å bli med i foreningen.

Årsmøte i IAWLS. Mars 2013 St.Moritz Sveits.

Årsmøte i IAWLS. Mars 2013 St.Moritz Sveits.

mvh Lars Vagle. Leder av IAWLS.

Legg igjen en kommentar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s