Lange rulleski – klassisk og fristil

Lange rulleski – skøyting

lange skateI worldcup rulleski er det meget korte og raske rulleski som brukes men det finnes en annen ende også. Lange skøyterulleski har vært etterspurt. Det gir en mer naturtro følelse som på snø, hvor tross alt skiene er nesten to meter. Lange skøyterulleski distanserer deg fra «hockey-skøyte» eller inlines følelsen på rulleski. To modeller trekker vi frem på dette: Swenor Skate Long (63cm) og IDT Skate Elite (70cm).

Lange rulleski – klassisk

Ønsker du å trene på diagonalgang på rulleski er det en fordel med lange ski igjen. Akselavstand over 70 cm. Noen rulleski har faktisk en ektra «gaffel» med hjul i tuppen som stikker fremover for å få lengre skifølelse. Flere modeller å velge mellom her. Swenor Alutech er populær. Dette minner oss også om hvorfor det ikke er så bra med «kombi» rulleski av den korte sorten. Du kan gå klassisk med dem og skøyte men … de er for korte til god diagonalgang og hjulene er for brede til god skøyting. Er du seriøs med trening så kjør et par av hver stilart, ikke kombi. Er du helt fersk og lurer på hva rulleski er så kan kombi gå ann.

Legg igjen en kommentar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s