8 Vasalopp på en drøy uke? helt OK

Mange turrennløpere peker seg ut et eller kanskje to turrenn per år og holder seg med det. Salg av engangslisenser viser det. Noen tenker at man trenger to-tre uker mellom hvert skimaraton for å komme seg. Særlig i områder med lite antall turrenn så er noen innstilt på god tid imellom rennene. Det er ikke riktig og folk burde bare gi seg ut på flere turrenn og nyte opplevelsene. Din prestasjon blir bare bedre av flere turrenn.

På sykkelritt som går over flere dager så sies det at syklisten «sykler seg opp i form». Hvorfor ikke i turrenn også?

Det finnes mange gode eksempler på mosjonister som går flere skimaraton på kort tid. Vi ser på to mosjonister her: 1. Hannes Larsson og 2.Carina Hammerstrand.

1: Skiveteran og forfatteren Hannes Larsson liker godt skimaraton. I en alder av 70 gikk han alt han kunne i Vasaloppet-uken. Tre ganger 90km pluss 45km og 30km. Gikk det dårligere og dårligere for hvert renn? NEI bedre. Tiden på siste renn, Vasaloppet, ble like bra som de andre. Egentlig ble siste renn best når man tar hensyn til startkorken som stjeler tid i Vasaloppet.

Hannes Larsson i en alder av 70år på Vasaloppene et år:
30km KortVasan 27.feb Tid: 2:24
90km Oppet Spor søndag 29.feb Tid: 7:43
90km Oppet Spor mandag 1.mars Tid: 6:58
45km HalvVasan 2.mars Tid: 3:56
90km Vasaloppet 7.mars Tid: 7:05
Legg merke til tiden i siste renn som er like god innsast som i de andre rennene. Selv med mere kork i starten på Vasaloppet.

2: En annen person å nevne er Carina Hammerstrand (49år)  som i 2010 gikk 8 Vasalopp på en drøy uke. Hun er mosjonist som liker å gå turrenn uten seierspallen som mål. Les om henne i Aftonbladet.

For de som liker å reise til Worldloppet renn så er det flere av dem som har to skimaraton på en helg. Klassisk maraton på søndag og fristil maraton på lørdag. For å få mest ut av ferien så er det mange som går begge. Mye innhold på ferie kalles det.

Worldloppet renn som har to maraton på to dager:
– Dolomiten 60km+42km
– Konig Ludwig Lauf 50km+50km
– Gatineau Loppet 51km+51km
– Transjurassienne 76km+50km
– Finlandia Hiihto 50km+50km
– Vasaloppet Oppet Spor og HalvVasan

Det går fint med flere skimaraton på kort rad. Prøv det og nyt opplevelsene. Treningen blir bedre og resultater blir bedre!

Legg igjen en kommentar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s