Rulleski fra Sandnes til Ålgård og tilbake

Lars Vagle

Fra parkeringsplass nedenfor Høylandskirken og frem til Mega på Ålgård er det ca en mil en vei. På en vindstille dag tar turen på to mil nn time i raskt tempo klassisk teknikk/staking. Ellers fin tur på 1,5 time i passe tempo.

«Turen starter ved Høyland Kirke i Sandnes, følger sykkelstien forbi Bråstein- Figgjo-Ålgård retur. Dette er en meget fin tur som er ca 18 km lang hvis man går helt til Ålgard sentrum, men som kan kortes ned hvis man snur tidligere. Det er sykkelsti hele veien og man krysser veien bare en gang (broen ved Figgen Fayanse, nesten ingen trafikk). Det er meget lett stigning totalt til Ålgård fulgt av lett nedover bakke på hjemveien. Absolutt en tur å anbefale som er lett teknisk å gå samt ufarlig og opplyst hele veien» – tekst fra Steinar Meland

Sykkelsti forbi Bråsteinvatnet viser hvor flotte sykkelstier denne løypen har:

sykkelsti_til_figgjo

Et større kart fra Google Maps her. Klikk på bilde under for større versjon eller se interaktivt kart på Google sine sider.

rulleski_aalgaard_10km

Legg igjen en kommentar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s