En 5 mil flat, trygg og behagelig rulleskitur på fine Jæren

«5-mils runden på rulleski i Rogaland»

Sjekk ut denne treningsløypen på rulleski. 5 mil på rulleski med flere gode fordeler. Er dette Rogalands beste langtur på rulleski for mosjonister?

– Hele turen er på sikre sykkelstier (6 av 48 km er utenfor sykkelsti og da på rolig landevei ved Jæren Golfklubb)
– Sykkelstier har fin asfalt så du unngår store vibrasjoner i rulleskiene
– Laveste og høyeste punkt er kun 35 til 120 meter over havet. Det er jammen flatt!
– Ingen skumle bakker på hele 5 mil (mer eksakt 47km. Hver halvdel er 23,5km)

Turen kan deles opp i halvparten ved at du parkerer på Ganddal togstasjon og tar toget til Nærbø. Fra Nærbø (Start2) følger du løypen tilbake til Ganddal. Rogaland og Jæren er på en måte en stor rulleskipark med endeløse løyper.

Google Maps: Klikk på bildet under for mere detaljer på denne 5-mils turen. Se også hele kartet detaljert i dette ene Google Map.

marcialonga jæren - kart med bilder

TurrennPortalen har i mange år levert tips på gode rulleskitraseer i Rogaland. Se vår løypeoversikt her, og artikel i Stavanger Aftenblad om det samme.

Tilbake til fem-milen: Høydeprofilen lyver litt for det som ser ut som bakker er ikke bakker når du er der. Pga lange avstander blir selv den slakeste bakke en bratt helning i grafen. Klikk bildene for mer detaljer:

marcialonga jæren - profil del1

Trasedelen fra Ganddal til Nærbø, forbi Njåskogen

marcialonga jæren - profil del2

Trasedelen fra Nærbø til Ganddal via riksvei 44. Alt på trygg sykkelski

Høsten 2016 (september) tok noen en fellestur igjennom denne trase. Deltakere møttes på Ganddal en lørdag formiddag. De som vil ha 24km tur tar felles tog til Nærbø og starter rulleturen der. De som vil ha ekstra lang tur starter sin tur på Ganddal og går til Nærbø hvor de følger trase med de andre tilbake til Ganddal. Vi kaller fellesturen og traseen for «Marcialonga Jæren».

Legg igjen en kommentar