Bli klar for Engadin Skimarathon 2011

Vinteren 2011 reiser mange fra Rogaland igjen til Engadin Skimarathon i Sveits for å gå turrenn i fristil den 13.mars 2011. Rennet er også meget fint for klassisk, vel å merke. Finpuss din fristilteknikk ved å se filmer og artiler fra våre gode skiteknikk-side. Se også samme turen i 2009.

Nå så vi i Aftenbladet 8.feb. hvordan man får hjelp til å forberede seg til store turrenn, coaching frem til Marcialonga. På denne nå aktuelle Engadin-turen har skicoach Lars Vagle i januar 2011 gitt kurs i skøyteteknikk til tur-deltakerne. Ønsker du hjelp frem til store turrenn eller ditt første Sesilåmi? ta kontakt.

Engadin Skimarathon er 42km. For alle de som skal delta så kan man øve seg på 42km fristil i Sirdal og slik som dette gjør vi det: Fra Sinnes Skole og opp til bunnen av Degdammen er det 7km relativt flatt terreng klargjordt for fristil. Som oftest da. Frem og tilbake tre ganger blir 42km. Klikk GoogleEarth-bilde for mer:

7km trase for fristil i Sirdal

Forrige kurs av samme type. Instruktør Lars Vagle

Får å hjelpe på fristilen ble det arrangert grunnkurs fristil/skøyting i Sirdal den 22.januar 2011. Takk til alle som deltok. Kurset var omtrent likt det som var i 2009, men mye mer tettpakket. Det ble først en 45 min med teknikkøvelser. Øvelsene er også gode å jobbe med alene etter kurset. Så gikk vi inn på de vanlige teknikkene som dobbeldans, enkeldans og padling.  Fokus nå er grunnteknikker og hva som skal til for å kunne skøyte et helt marathon. Kurset var tenkt for de som skal til Engadin men var også åpent for andre. Kurset var gratis. Instruktør var som sist Lars Vagle, Trener2 Langrenn fra Skiforbundet.

Det viktige med kurs i skiteknikk er hva DU lærer og får ut av kurset. Om DU blir bedre skiløper. Altså instruktørens pedagogiske ferdighet og overføring av kompetanse. Ikke om instruktør er verdensmester og flink i å trene seg selv.

FRISTIL: Vi har hørt det mange ganger siden oktober. I Brekko, Sirdal og andre plasser. «Nå er det gode forhold for skøyting men ikke klassiske spor i dag». Noe av det positive med fristil er aldri festeproblem, intet nullføreproblem og skøyting på rulleski føles mer likt det samme på snø enn med klassisk. Vurder skøyteski i tillegg til klassisk.

Legg igjen en kommentar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s