Hva er nytt i år på smøring og utstyr

Høsten 2010: Hva er nytt på utstyr i år da. Langrennskiene og skoene kommer i nye farger som vanlig. Kanskje litt lettere og en såle som for det meste glir som før. Det er på smøring vi liker å følge med og se nyheter. Stavene er som før og noen skifter navn og farge. En ting å legge merke til er noen staver gjør det lettere å skifte trinse. Trinser på Swix Triac 1.0 bruker ikke lim og trinse kommer i flere størreler. Rottefella har nye fancy bindinger som legges merke til og som har noen praktiske nye sider.

Smørenyheter fra SWIX i år er i hovedpoeng disse:

– Spay for å unngå ising på rubbeski. Ny boks «Zero 70» til 249kr mot tidligere spayboks til 600kr men da med fluor. Noen gnidde også ut Cera pulver. Billige silikonsprayer finnes men erfaring viser at alt varer ikke like lenge.
– Nytt fiolettklister. Fiolett KR40 erstattes med Fiolett KR35. Tempområde endres fra +2 til -7 til nye +1 til -4 grader. Det ryktes også at Flexiklister KR50 går ut da det ligner mye på Sølv Universal.
– F4 glider i lommeformat er ny. Universal glider som legges på med svamp og gnikkes ut (poleres) med filtpute som er montert på boksen. Glider for alle temperaturer. Vi anbefaler også å børste ut med en nylonbørste etter polering. Instruksjoner gir ikke denne info.

Se også en oversikt på produktnyheter fra Sportslageret her. Og så til slutt minner vi om vår samling sparetips på skiutstyr.

Kjøp litt utstyr og bli klar til Worldloppet tur i 2011. Noen webcams verdt å følge med på: Engadin Skimarathon og Marcialonga. Over 60 personer reiser fra Rogaland til Engadin i 2011. Ny rekord. Plass til alle så bli med på sosial og sportslig tur.

Legg igjen en kommentar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s