Worldloppets Finlandialoppet

Tekst: Lars Vagle, Foto: BT Haugen

Finlandialoppet er Finlands bidrag til Worldloppet og et godt bidrag er det. Løpet går i skogene oppe ved VM byen Lahti. Løpet er klassisk og har to tengder, 60km og 30km. Start og mål er på Lahti stadion hvor de kjente hoppbakkene er.

Les alt om vår Worldloppet turarrangering her.

Dagen før løpet er det som så de fleste Worldlopp en messe hvor mye skiutstyr kan kjøpes og man kan få hjelp til klargjøring av skiene.

Været var fint på løpsdagen. Temperaturen var omtrent -4 ved start og steg langsomt. Etter løpet var det på tide med «nå har jeg fullført løpet» -bildet som vist under. Vinner av løpet ble en finne som to år tidligere ble tatt for doping i Ski-VM 2001, også det i Lahti. Veldig få nordmenn deltok i 2003. Bare 6-7 stykk tror jeg. Bildet under viser to nordmenn, Lars og Siv.

På kvelden etter løpet ble det tur på utelivet i Lahti som viste seg å være ganske så bra. Lahti er en by på omtrent 100000 innbyggere og sikkert mye å gjøre der. Allikevel, vi tilbrakte turisttiden vår i Helsinki og reise opp til Lahti bare for løpet.

Lurer du på praktiske reisedetaljer med denne turen eller andre, ta kontakt med Lars Vagle på email Lars_Vagle2@yahoo.no

Legg igjen en kommentar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s