Seefeld og Ganghoferlauf, Østeriket

Tekst og bilder: Lars Vagle og en mobiltelefon

Østeriket sitt bidrag til Worldloppet er Dolomittenlauf, men det finnes mange gode maraton i Østeriket. Og noen virkelige gode langrennsenter. Seefeld er et av dem og temmelig perfekt er det. For de som har opplevt Lavaze passet vil jeg selv si dette er en god del større og minst like bra løyper. For de som husker OL historien så hadde Innsbruck vinter OL både i 1964 og 1976. Seefeld var da langrennsarena for OL. Lars Vagle reiste i år her og dette er bilder og tekst fra denne turen.

Les alt om Worldloppet turarrangering her.

Dorf platz i Seefeld sentrum. Midt i krysset mellom de to store handlegatene. I enden av denne gaten ligger badeland, skiskole og starten på det store løypenettverket.

Perfekte løyper i hopetall. Supert for fristil og klassisk. Godt merket alt sammen. Mye fint vær men overskyet på dette bilde.

Flere steder ute i det store løypenettverket var det koselige spiseplasser, som her:

Løypestarten i Seefeld, like ved skiskolen og badelandet. Herifra starter et store løypenettverk som er topp preparert hver dag.

Løypenettverket er markert i størte detalj. Det finnes løyper for alle nivåer. Her vises et skilt som står ute i en av de enkleste løypene, løypen A1. Se løypeprofil og bilde som viser at løypa er preppet for både klassisk og fristil

Dette er også en nattløype som bildet under viser. Løypepreparering ser ut til å være mye bedre nå enn det var for noen år siden. Det er omtrent så perfekt det kan bli. Noen plasser er løypen klar med tre klassiske spor og fristilbredde nok til to-tre skøytere.

Hest og kjerretur hører hjemme i Seefeld

Og så til slutt, Ganghoferlauf. Fristil maraton som gikk i Lautasch, nabodalen til Seefeld. Dette var samme dag som 50km i ski VM i Oberstdoft og det snødde godt her også

Profilen til det relativt flate 42km Ganghofer Skimarathon:

Utsikt fra uterestaurant i det ene skitrekket i Seefeld. Rosshutte

Lurer du på praktiske reisedetaljer med denne turen eller andre, ta kontakt med Lars Vagle på email Lars_Vagle2@yahoo.no

Legg igjen en kommentar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s